Előadások a Debreceni Egyetemen

A Rákosy-Glass Kft. fontosnak tartja a tudás átadását a fiatalabb generációk számára. Sokéves tapasztalattal a hátunk mögött teszünk azért, hogy a jövő mérnökei nyitottá váljanak az üveggel való tervezésre és gondolkodásra az építészetben.

A Debreceni Egyetem építő-, és építészmérnök hallgatói a munkatársaink által tartott kétórás előadás keretein belül ismerkedtek meg az üvegmegmunkálás alapjaival és az üveg építészeti léptékben történő felhasználásának lehetőségeivel. A Rákosy-Glass Kft. saját projektjein keresztül konkrét, gondolatébresztő példákat is láttak az üvegipar szépségeiről és kihívásairól. Természetesen az olyan különleges szerkezetekről is szó esett, mint a fűtő üveg. Az előadás szünetében a hallgatóknak lehetőségük volt néhány mintaüveget testközelből megtekinteni, illetve az üvegek beépítésénél használatos szerelvényekkel megismerkedni. A bátrabbak azt is kipróbálhatták, hogy milyen érzés egy egyrétegű, 6 vagy 8 mm vastag edzett üvegen állni. Az előadást az intézmény külföldi hallgatóinak is megtartottuk, angol nyelven.

A prezentációkat egy egyórás laborgyakorlat követte, melynek során különböző anyagvizsgáló berendezésekkel az egyes üvegtípusok mechanikai igénybevételekkel szembeni ellenállóságát vizsgáltuk. A gyakorlat keretein belül összehasonlítottuk az eltérő módon hőkezelt üvegek törésképeit, valamint bemutattuk a kézi üvegvágás folyamatát is.

Mindenkinek köszönjük a részvételt és sok sikert kívánunk a továbbiakhoz!

A járványügyi helyzet miatt az előadásokat és a gyakorlati órát alacsony hallgatói létszámmal, a biztonságot szem előtt tartva bonyolítottuk le.


CÉGÜNK FOLYAMATOS LEHETŐSÉGET BIZTOSÍT AZ ÜVEGGEL TERVEZŐ, GONDOLKODÓ FIATALOK SZÁMÁRA, HOGY BETEKINTÉST NYERJENEK A MEGMUNKÁLÁSI FOLYAMATOKBA ÉS FELTÉRKÉPEZHESSÉK A BENNÜK REJLŐ LEHETŐSÉGEKET. MERT NÁLUNK AZ ÜVEG ALKOTÁSSÁ VÁLIK.
Termékeink és szolgáltatásaink

Termékeink és szolgáltatásaink skálája rendkívül széles. Üvegfeldolgozásban verhetetlenek vagyunk: vágás, élcsiszolás, fúrás, CNC megmunkálás, hőkezelés, hajlítás, festés, nyomtatás, felületkezelés - ezen munkafolyamatokat a legmodernebb berendezésekkel, magasan képzett kollégáink segítségével végezzük. Mindemellett mérnöki tervezési tevékenységet is folytatunk, és beépítést is vállalunk.

Amennyiben szeretne értesülni legfrissebb híreinkről vagy legújabb termékeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírértesítőnkre.
Feliratkozom a hírértesítőre