Új lehetőségek a design üveg gyártásában - a kerámianyomtatás

A 2021-es év végén gépparkunk egy Vitro-Jet típusú kerámianyomtatóval bővült. Az ultramodern berendezés segítségével lehetőség van az üveg felületén egyedi minták, vagy akár nagy felbontású képek elhelyezésére is.

A tetszés szerinti szín és minta felvitele után az üveg felületére nyomtatott különleges kerámiafesték körülbelül 600°C-on beégetésre kerül saját edzőkemencénkben, így a gyártási folyamat végére a nyomtatott minta az üveg elválaszthatatlan részét képezi.

A kiforrott technológiai eljárásoknak köszönhetően a felület egy rétegben, laminálás nélkül is tartós és rendkívül ellenálló lesz.

Az ilyen módszerrel nyomtatott üvegek kültéren is használhatók (UV-stabil tulajdonságokkal rendelkeznek), így a felhasználó hosszú időn keresztül élvezheti a kerámianyomtatott üvegszerkezetek szépségét. Időtállósága és egyszerű tisztíthatósága alkalmassá teszi nem csupán lakossági, de közületi felhasználásra is, akár forgalmas, sűrűn látogatott belső vagy külső terekben is. A Rákosy-Glass Kft. által gyártott kerámianyomtatott üvegek használhatók burkolatként, konyhai üveghátfalként, illetve térelválasztó elemként is, de a termékek sokoldalúságának köszönhetően a felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

A KERÁMIANYOMTATOTT ÜVEG GYÁRTÁSÁRA MINIMUM 200 X 300 MM ÉS MAXIMUM 2200 X 4000 MM TÁBLAMÉRET KÖZÖTT VAN LEHETŐSÉG. A MAXIMÁLIS FELBONTÁS A NYOMTATNI KÍVÁNT MINTÁTÓL FÜGGŐEN AKÁR 1440 DPI IS LEHET.
Termékeink és szolgáltatásaink

Termékeink és szolgáltatásaink skálája rendkívül széles. Üvegfeldolgozásban verhetetlenek vagyunk: vágás, élcsiszolás, fúrás, CNC megmunkálás, hőkezelés, hajlítás, festés, nyomtatás, felületkezelés - ezen munkafolyamatokat a legmodernebb berendezésekkel, magasan képzett kollégáink segítségével végezzük. Mindemellett mérnöki tervezési tevékenységet is folytatunk, és beépítést is vállalunk.

Amennyiben szeretne értesülni legfrissebb híreinkről vagy legújabb termékeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírértesítőnkre.
Feliratkozom a hírértesítőre
Magyar Hospice Alapítvány Támogató 2022
Modern Mintaüzem Program
LOSZ céges tagság
Örökbe fogadok egy ovit
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.