Homokfúvott, savmart üveg

Technológiák

A homokfúvás során az üveg felületét magasnyomású levegő segítségével kvarchomokkal szórjuk, melynek eredményeként az üveg mattá válik. A homokfújás mélysége és a mattítás mértéke az egyedi felület kialakítása érdekében változtatható. A technológia segítségével akár többtónusú, különleges minták is létrehozhatók.

A savmaratás technológiája már a 19. század elejétől létezik. A savmaratás egy olyan kémiai eljárás, mely során az üveg felületét kezeljük. Ennek hatására az üveg kezelt része elhomályosodik, így bármilyen mintázat megjeleníthető ezzel a rég bevált technológiával. Felhasználása sokrétű, mivel tetszőlegesen megválasztható a savmaratott üveg szerkezeti összetétele (például egy-, vagy többrétegű üvegszerkezet is alkalmazható). Legjellemzőbb felhasználási területe a zuhanykabinok és térelválasztók dekorálása. Előnye a homokfújással dekorált üveggel szemben, hogy könnyebben tisztítható a felülete.

A dekorálási és a felhasználási lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Méretkorlátok

  • Minimális méret: 200 x 300 mm
  • Maximális méret (magasság, homokfúvás esetén): 2500 mm
  • Maximális táblaméret savmaratás esetén nem meghatározott
Termékeink és szolgáltatásaink

Termékeink és szolgáltatásaink skálája rendkívül széles. Üvegfeldolgozásban verhetetlenek vagyunk: vágás, élcsiszolás, fúrás, CNC megmunkálás, hőkezelés, hajlítás, festés, nyomtatás, felületkezelés - ezen munkafolyamatokat a legmodernebb berendezésekkel, magasan képzett kollégáink segítségével végezzük. Mindemellett mérnöki tervezési tevékenységet is folytatunk, és beépítést is vállalunk.

Amennyiben szeretne értesülni legfrissebb híreinkről vagy legújabb termékeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírértesítőnkre.
Feliratkozom a hírértesítőre
Magyar Hospice Alapítvány Támogató 2022
Modern Mintaüzem Program
LOSZ céges tagság
Örökbe fogadok egy ovit
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.