Fűtő hőszigetelő üveg | Kástu Kabinházak

Az Ybl- és Kós Károly-díjas U. Nagy Gábor hét olyan két fős, szinte teljes egészében magas minőségű fából épített kabint álmodott meg, amelyekben a kint és a bent összeér. A különleges építészeti látásmód találkozott a technikai kíváncsisággal, hiszen a kabinházak fűtését kizárólag a nyílászáróként használt fűtő üvegekkel oldották meg.

A Kástu esetében olyan épületekről van szó, ahol csak néhány fontosabb elem van, de ezeknek az elemeknek a legjobb minőségűeknek kell lenniük. Egy 36 négyzetméteres, minimalista épület esetében adja magát az ötlet, hogy egyesítsük a funkciókat. Például legyen az ablaküveg a radiátor. A HELIO Heating fűtő üveg a Rákosy Glass innovációja, ami egyre több helyen került beépítésre – sok esetben műemléki környezetben is.

A fűtő üvegszerkezet minden esetben több (legalább kettő) edzett vagy hőerősített biztonsági üvegrétegből épül fel. A fűtő réteg egy láthatatlan, nanotechnológiával felhordott fémvezető bevonat, melynek ellenállása elektromos áram hatására hőt termel. A hőszigetelő szerkezetben helyet kap egy hőtükör bevonattal ellátott üveg is, melynek köszönhetően a megtermelt hő nagy része a beltérben hasznosul.

A kabinházak fűtését kizárólag a HELIO Heating fűtő üvegeink biztosítják. Ezek teljesítménye: az emeleti hálóban 500 W, a nappaliban 2200 W, a fürdőben 1000 W.  A hét kabinházba összesen mintegy 150 négyzetméternyi fűtő hőszigetelő és hagyományos hőszigetelő üveg lett beépítve. A gyártás során külön figyelmet fordítottunk arra, hogy a kétféle, tökéletesen átlátszó üveg között ne legyen színbeli eltérés.

Fotók: Máté Balázs (Studio Meter)
Termékeink és szolgáltatásaink

Termékeink és szolgáltatásaink skálája rendkívül széles. Üvegfeldolgozásban verhetetlenek vagyunk: vágás, élcsiszolás, fúrás, CNC megmunkálás, hőkezelés, hajlítás, festés, nyomtatás, felületkezelés - ezen munkafolyamatokat a legmodernebb berendezésekkel, magasan képzett kollégáink segítségével végezzük. Mindemellett mérnöki tervezési tevékenységet is folytatunk, és beépítést is vállalunk.

Amennyiben szeretne értesülni legfrissebb híreinkről vagy legújabb termékeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírértesítőnkre.
Feliratkozom a hírértesítőre
Magyar Hospice Alapítvány Támogató 2022
Modern Mintaüzem Program
LOSZ céges tagság
Örökbe fogadok egy ovit
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.