Fűtő hőszigetelő üveg | Szent István Bazilika

Amikor a Szent István Bazilika kupolájában körkilátót létesítettek, két liftet is beépítettek, de ezek a mozgáskorlátozottak számára nem volt elérhetők, hiszen a főbejárat egy hosszú lépcsősor tetején található. Ezért szükségessé vált egy olyan felvonó elhelyezése, amely a mozgáskorlátozottakat is kiszolgálja. Ahhoz azonban, hogy a nagy lépcsősorok elkerülhetőek legyenek, ezt a felvonót csak kívül, a homlokzat mellett lehetett elhelyezni.

Hogy a lift mindig szép és átlátszó legyen, a párásodás elkerülése végett hatalmas fűtő üvegtáblák veszik körül, és a „láthatatlanság” megtartása érdekében a váz üveg pillérekből és üveggerendákból áll. A tartószerkezetekkel és a lift kezelőpaneljeivel együtt az összes kábelt és elektromos rendszert is elrejtettük.

A végeredmény egy szép, egyedi üvegszerkezet, ami szimbiózisban él a Bazilikával: képes láthatatlan maradni a monumentális épület árnyékában, és egyúttal fontos szerepet betölteni annak mindennapi életében.

Termékeink és szolgáltatásaink

Termékeink és szolgáltatásaink skálája rendkívül széles. Üvegfeldolgozásban verhetetlenek vagyunk: vágás, élcsiszolás, fúrás, CNC megmunkálás, hőkezelés, hajlítás, festés, nyomtatás, felületkezelés - ezen munkafolyamatokat a legmodernebb berendezésekkel, magasan képzett kollégáink segítségével végezzük. Mindemellett mérnöki tervezési tevékenységet is folytatunk, és beépítést is vállalunk.

Amennyiben szeretne értesülni legfrissebb híreinkről vagy legújabb termékeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírértesítőnkre.
Feliratkozom a hírértesítőre