Fűtő hőszigetelő üvegek és egyéb üvegszerkezetek | A Kert Bisztró

Kevés olyan szuggesztív helyiség van egy épületben, mint a télikert: a beltér és a kültér határán egyensúlyozva, a természet közelségét csempészi a falak közé. A Kert Bisztró télikertje egyszerre intelligens és dinamikus tér, köszönhetően a Rákosy Glass által biztosított fejlett technológiának és a kifinomult tervezésnek. 

A télen teljesen zárt helyiség oldalsó üvegfelületei HELIO Heating fűtő hőszigetelő üvegek, hagyományos hőszigetelő üvegek és alakos hőszigetelő üvegek felhasználásával lettek kialakítva.

A Kert Bisztró télikertje lehetővé teszi, hogy télen is a bisztró teljes alapterületét, mind a 80 nm-t használhassák, méghozzá egybenyitva az étterem többi részével. A 6 db fűtő üveg  teljesítménye összesen kb. 9,8 kW. A fűtő üvegeket csak a komfortérzet növelésre használják, de ez a teljesítmény alkalmas a teljes bisztró kifűtésére is. A fűtő üvegek vezérléséről okos termosztátok gondoskodnak.

Összesen mintegy 38 nm hőszigetelő üveg került beépítésre, ebből kb. 15 nm fűtő üveg. A szerkezethez alakos hőszigetelő üvegekre is szükség volt, a Rákosy Glass ezeket is biztosította. Gépparkjának köszönhetően a Rákosy Glass nagy méretben is le tudja gyártani a speciális üvegtáblákat és üvegszerkezeteket.

A télikert célja, hogy a hűvös idő beköszöntével kellemes hőmérsékletet biztosítson, az üvegfelületek gyenge napsütésben is könnyebben átengedik a hősugarakat. Nyáron erre nincs szükség, sőt, a sok üvegfelület áldás helyett könnyen átokká válhat. A Kert Bisztró télikertje esetében a megoldás a hosszanti oldal harmonikaszerű nyitása volt. A harmonikaajtós télikert nem új találmány, itt azonban a különleges fűtőüvegek miatt nem volt olyan egyértelmű a választás.

Ehhez a fűtő üvegek elektromos csatlakozását úgy kellett megoldani, hogy igény szerint bármikor egyszerűen leválaszthatók legyenek a hálózatról. Az egy mozdulattal leválasztható elektromos csatlakozóknak köszönhetően a télikert egyszerűen nyáriasítható. Természetesen ezt a megoldást bárhol, bármilyen léptékű megrendelés esetén is lehet alkalmazni. 

A Kert Bisztró megújult télikertje egy sokoldalú vendéglátóipari helyiséget eredményezett, ami egész évben optimális komfortot biztosít, és télen is arra csábít, hogy beüljünk.

Fotók: A Kert Bisztró
Termékeink és szolgáltatásaink

Termékeink és szolgáltatásaink skálája rendkívül széles. Üvegfeldolgozásban verhetetlenek vagyunk: vágás, élcsiszolás, fúrás, CNC megmunkálás, hőkezelés, hajlítás, festés, nyomtatás, felületkezelés - ezen munkafolyamatokat a legmodernebb berendezésekkel, magasan képzett kollégáink segítségével végezzük. Mindemellett mérnöki tervezési tevékenységet is folytatunk, és beépítést is vállalunk.

Amennyiben szeretne értesülni legfrissebb híreinkről vagy legújabb termékeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírértesítőnkre.
Feliratkozom a hírértesítőre
Magyar Hospice Alapítvány Támogató 2022
Modern Mintaüzem Program
LOSZ céges tagság
Örökbe fogadok egy ovit
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.