Tükördobozok | W Budapest Hotel

A Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte Drechsler-palotában helyet kapó W Budapest ötcsillagos szálloda spa-részlegéhez készült 5 tükördoboz a Rákosy Glass kivitelezésében készült. Az épület alagsorában helyet kapó négy testkezelő helyiség, valamint egy szauna acélszerkezetét és tükörburkolatát úgy kivitelezték, hogy tökéletesen illeszkedjenek a pince terébe, miközben teljesítsék a funkció elvárásait is (a belső terekben elhelyezett savmart tükrök közül több tábla furatokat, kivágásokat kapott például konnektorok, termosztát, bluetooth, hangerőszabályzó, kapcsolók és ruhafogasok elhelyezése miatt). Összesen körülbelül 400 négyzetméternyi tükör került beépítésre ebben a különleges térben.

A tükördobozok magassága egységesen 2,8 m. Tetejükön alakos, háromszög és hatszög alakú üvegekkel követték le tökéletesen a pince mennyezetének impozáns íveit. A kialakított helyiségek tetőüvegei egységesen 2 x 10 mm vastag edzett ragasztott biztonsági üvegből készültek.

A törékeny üvegtáblák, tükrök szállítása speciális eszközöket és tapasztalatot igényel, hogy minimálisra csökkenjen a feladat kockázata. Különösen, ha nagy méretű üvegtáblákat kell szűk lépcsőkön és szűk terekben mozgatni, ahol a lavírozás precíz munkát és komoly logisztikát igényel. Egy építkezés, felújítás környezetében ezen túl még számos olyan tényező adódik, ami megnehezíti az üvegtáblákkal való munkát, például számos kivitelező szakipar dolgozik egyszerre, poros és sötét az építési környezet, kevés hely áll rendelkezésre a beépítéshez stb.

Az ilyen feladatokat különös műgonddal kell teljesíteni, és ez nem jelent akadályt a Rákosy Glass Csapatának.

Fotók: DVM Group
Termékeink és szolgáltatásaink

Termékeink és szolgáltatásaink skálája rendkívül széles. Üvegfeldolgozásban verhetetlenek vagyunk: vágás, élcsiszolás, fúrás, CNC megmunkálás, hőkezelés, hajlítás, festés, nyomtatás, felületkezelés - ezen munkafolyamatokat a legmodernebb berendezésekkel, magasan képzett kollégáink segítségével végezzük. Mindemellett mérnöki tervezési tevékenységet is folytatunk, és beépítést is vállalunk.

Amennyiben szeretne értesülni legfrissebb híreinkről vagy legújabb termékeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírértesítőnkre.
Feliratkozom a hírértesítőre
Magyar Hospice Alapítvány Támogató 2022
Modern Mintaüzem Program
LOSZ céges tagság
Örökbe fogadok egy ovit
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.