Üveg látványhíd | Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

A Budapest XI. kerületében, a Gellért-hegy lábánál található, 1912-ben épült Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium új sportkomplexumának kivitelezési munkálataiban a Rákosy-Glass Kft. is fontos szerepet kapott.

A műemlék jellegű neobarokk stílusú főépületet és az új, 3700 négyzetméteres, négyszintes sportközpontot egy üveg látványhíd köti össze egymással. A régi és az új épület közötti, 12 méter magasságban húzódó híd megközelítőleg 15 méter hosszú és 4 méter magas. A szerkezet körülbelül 2%-os lejtéséből adódóan az összes üvegtábla alakos; ez az alakosság kihívást jelentett a tervezés során, egyrészt a pontmegfogó szerkezetek fogadásához készülő furatok megfelelő pozicionálása, másrészt pedig az üvegtáblák felületén található, kerámianyomtatással készült minták folytonosságának biztosítása végett.  

Az elkészült üveghíd nem csupán a fizikai valóságban köti össze egymással a régi és az új épületet, és teszi kényelmessé az átjárást. Történelmi korok között átívelő megoldás ez, ami egyfajta időgépként működik; átsétálva rajta a múltból a jelenbe érkezünk, és talán bepillantást nyerhetünk a jövőbe is.

Termékeink és szolgáltatásaink

Termékeink és szolgáltatásaink skálája rendkívül széles. Üvegfeldolgozásban verhetetlenek vagyunk: vágás, élcsiszolás, fúrás, CNC megmunkálás, hőkezelés, hajlítás, festés, nyomtatás, felületkezelés - ezen munkafolyamatokat a legmodernebb berendezésekkel, magasan képzett kollégáink segítségével végezzük. Mindemellett mérnöki tervezési tevékenységet is folytatunk, és beépítést is vállalunk.

Amennyiben szeretne értesülni legfrissebb híreinkről vagy legújabb termékeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírértesítőnkre.
Feliratkozom a hírértesítőre
Magyar Hospice Alapítvány Támogató 2022
Modern Mintaüzem Program
LOSZ céges tagság
Örökbe fogadok egy ovit
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.