Rólunk

Ahol sokan már feladják, ott kezdődik a Rákosy Glass

Azzal, hogy a Rákosy Glass üvegtermékeit választja építési projektjéhez, Ön is csatlakozik azon több ezer építész, belsőépítész és mérnök sorához, akik – három generáció és több, mint 40 év óta – velünk dolgoznak együtt, hogy az üveg szépségének lélegzetelállító, időtálló kifejezéseit hozzák létre. Üvegeink a világ minden táján megtalálhatók Kanadától Svédországig. A Rákosy Glass minden üvegterméke a kifogástalan minőségről és a kifinomult formatervezésről ismert, díjak és megrendelések tanúskodnak erről.

A hazai építészeti üveg megkerülhetetlen szereplőjeként a Rákosy Glasst a folyamatos és dinamikus fejlődés jellemzi, a hagyományokban gyökerező szakmai felkészültségünkkel, innovatív és kreatív megoldásainkkal járulunk hozzá vevőink elégedettségéhez, termékeink magas minőségéhez, környezetünk fejlődéséhez.


Ha üvegről van szó, segítünk kiválasztani a tervéhez megfelelőt

1990 óta folyamatosan és nagy erőkkel fejlesztettünk, és ki merjük jelenteni, hogy az üveges szakmában mindig az élvonalban voltunk. Most is ott vagyunk, főként belsőépítészeti területen, ahol különös műgondot igénylő megrendeléseket teljesítünk. A munkáink 70-80 százaléka nem a volumenről szól, hanem a minőségről és a kreativitásról.

A különleges elképzelésekre mindig nagy hangsúlyt fektettünk, munkatársaink a síküvegfeldolgozás minden területén jártasak, hogy a projekt céljainak eléréséhez szükséges útmutatást nyújtsanak Önnek. Egyaránt dolgozunk családi házakon és középületeken. Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleinknek egyedi, speciális üvegtermékeinkkel segítünk inspiráló tereket létrehozni. Kiemelt termékeink a Helio Heating fűtő üveg, a Luminari Glass design üveg termékcsalád, a hajlított edzett üveg és a kerámianyomtatott üveg, valamint a zajárnyékoló üveg.

Küldetésünk, hogy kiemelkedő, innovatív építészeti megoldásokat kínáljunk, és az együttműködés révén megvalósítsuk ügyfeleink elképzeléseit. Szakértelmünket az Ön képzeletével ötvözve a határ a csillagos ég!

  • Folyamatos beruházások
  • Termékfejlesztés
  • Innovációk


Rákosy Glass mérföldkövek

1981: Rákosy Ferenc elindítja az Édesapjáétól különálló üveges vállalkozását, ennek nyomdokain alakul meg 2007-ben a Rákosy-Glass Kft.

1990: Elkészül malomköves csiszológépünk és fúrógépünk saját kivitelezésben

1991: Beüzemeljük egyenes "C" profil csiszoló gépünket

1992: Beszerezzük első egyenes élcsiszoló gépünket és gyári fúrógépünket

1993: Megvásároljuk egyenes fazettázó berendezésünket

1998: Átköltözünk a X. kerületi telephelyre, megvásároljuk első szabászasztalunkat, lehetőség nyílik jumbo méretű üvegtábla feldolgozására

2002: Megérkezik homokfújó gépünk

2003: Beüzemeljük első üvegipari edzőkemencénket

2004: Megvásároljuk első lamináló kemencénket

2005: Megvásároljuk első hajlító kemencénket

2006: Megvásároljuk a szomszédos ipari telket, ahol berendezzük lakatos üzemünket

2008: Megépítjük szabász üzemünket

2009: Megvásároljuk és felújítjuk a thermo és a nagy lakatos üzem épületét

2000-es évek vége: Különféle fűthető bevonatokkal kezdünk el kísérletezni, kialakítjuk fűtő üveg technológiánkat

2013: A Helio Heating fűtő üveg Construma Nagydíjat nyer, Európa- és Amerika-szerte kerül beépítésre, és világszerte egyre nagyobb rá az érdeklődés

2015: Az S'39 Hybrid Design Manufacture és a Rákosy-Glass Kft. által közösen létrehozott Luminari Glass design üveg termékcsalád Magyar Formatervezési Díjat kap

2018: A Helio Heating fűtő üveg bekerül a TOP 10 Legérdekesebb Magyar Innováció közé

2020: Beüzemeljük új hajlító edzőkemencénket az új csarnokban

2021: Beüzemeljük új CNC megmunkáló állomásainkat


Miért válassza a Rákosy Glasst?

Tervezési tanácsadás

Üveggel kapcsolatos tudásunkat innovatív, egyedi megoldások kidolgozására használjuk, így a tervezési kihívásokat nem egyszer díjnyertes projektekké alakítottuk át.

Üvegfeldolgozás Budapest szívében

Egyedülálló módon budapesti telephelyen végezzük a síküveg feldolgozását, kb. 25.000 m2 méretű ipari telephelyünk logisztikailag kiemelt helyszínen helyezkedik el.

Szolgáltatások teljes skálája

Az üvegmegmunkálást teljes körűen, nagy táblaméretekben tudunk vállalni. Az alábbi technológiákkal rendelkezünk: üveglapszabászat, CNC megmunkálás, fúrás, csiszolás, hőkezelés (edzés, hajlítás), rogyasztás, festés, szitázás, kerámianyomtatás, dekorálás, homokfúvás, savmaratás. Komplex projektvezetéssel dolgozunk: műszaki szaktanácsadás, mérnöki tervezés, gyártás és beépítés. 

Építészeti üvegek széles választéka

Fejlett gyártási technológiánk és hatalmas készletünk lehetővé teszi számunkra, hogy edzett, hajlított edzett, zajárnyékoló, hőszigetelő, design, laminált, rogyasztott, savmart, biztonsági, golyóálló, szitázott, festett és kerámianyomtatott üvegek figyelemre méltó választékát kínáljuk.


Építészeti megoldásaink

Valljuk, hogy nincs két egyforma projekt. Visszatérő vásárlóink rugalmasságunk mellett leginkább a szakmai hozzáértésünket és széles körű tapasztalatunkat, korrekt hozzáállásunkat kedvelik. Ismerkedjen meg néhány korábbi munkánkkal! Néhány szemet gyönyörködtető projektünk, amelyet különleges építészeti üvegeinknek köszönhetően valósítottunk meg>>


Segítségre van szüksége?
Akár épületeket tervez, akár otthonokat alakít át, vagy speciális üvegszerkezetre lenne szüksége a projektjéhez, szakértőkből álló csapatunk készen áll arra, hogy segítsen megtalálni a megfelelő üveget a projektjéhez. Keressen minket>>


Termékeink és szolgáltatásaink

Termékeink és szolgáltatásaink skálája rendkívül széles. Üvegfeldolgozásban verhetetlenek vagyunk: vágás, élcsiszolás, fúrás, CNC megmunkálás, hőkezelés, hajlítás, festés, nyomtatás, felületkezelés - ezen munkafolyamatokat a legmodernebb berendezésekkel, magasan képzett kollégáink segítségével végezzük. Mindemellett mérnöki tervezési tevékenységet is folytatunk, és beépítést is vállalunk.

Amennyiben szeretne értesülni legfrissebb híreinkről vagy legújabb termékeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírértesítőnkre.
Feliratkozom a hírértesítőre
Magyar Hospice Alapítvány Támogató 2022
Modern Mintaüzem Program
LOSZ céges tagság
Örökbe fogadok egy ovit
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.