Nagyméretű hőszigetelő üvegek

Technológiák

Az építészeti igények változása és az alkalmazható szerkezetek fejlődése nagyméretű, osztás nélküli, homogén felületeket eredményezett. A megfelelő hőtechnikai tulajdonságok miatt elsősorban háromrétegű hőszigetelő üvegszerkezet használatát javasoljuk. A nyílászárót minden esetben az adott épülethez egyedileg tervezzük, így a méretválaszték igen nagy. A magasság 3,1 m lehet, és ehhez akár 5-5,5 m szélességű üvegtábla is gyártható. A tervezésnél fontos szempont a beépíthetőség, amely ekkora méretek esetén speciális megoldásokat igényel. Számos egyedi emelőszerkezet alkalmazása mellett nagy teherbírású autódaruk használata is indokolt lehet.

A rétegek különböző mérete esetén is megvalósíthatóak ezek a szerkezetek, rendszeresen gyártunk „szoknyás” hőszigetelő üvegeket, amikor a külső (vagy igény szerint bármelyik) réteg nagyobb, így el tudja fedni a beépítéshez szükséges tartószerkezeteket. Ezen üvegszerkezeteket nem csak sík, de hajlított üvegekből is elő tudjuk állítani. Hőszigetelő üvegek esetében nem kötelező az üvegek edzése vagy laminálása, de nagyméretű üvegtábláknál ajánlott. 

Az üveghomlokzat fontos kiegészítője lehet az árnyékolástechnika, ami a nyári felmelegedés elleni védelmet szolgálja. Alkalmazható speciális napvédő bevonattal ellátott üveg is, mely a gépészet beruházási és fenntartási költségeit csökkentheti. Az ilyen bevonatok egy része nagyobb reflexióval (tükröződő tulajdonságokkal) rendelkezik, mint egy normál üveg.

Hőszigetelő üvegeinket változatos méretben és formában össze tudjuk állítani, az egyszerű szögletes befoglaló formától, az íves vagy éppen teljesen amorf formákig bezárólag.

MŰSZAKI INFORMÁCIÓK

 • Távtartó lécek
  Alumínium távtartó: 5,5 - 23,5 mm (2 mm lépcső)

  Műanyag távtartó: 10 - 22 mm (2 mm lépcső) / sötétszürke vagy fekete
  Tűzgátló üvegszálas távtartó: 12, 18, 22, 28 mm
 • Hőátbocsátási tényező (Ug)
  Rétegrendtől függően elérhető akár Ug=0,7 W/m2K érték

MÉRETKORLÁTOK

 • Maximális méret edzett üveg esetén: 2850 x 6000 mm
 • Maximális méret laminált üveg esetén: 2400 x 4700 mm
Termékeink és szolgáltatásaink

Termékeink és szolgáltatásaink skálája rendkívül széles. Üvegfeldolgozásban verhetetlenek vagyunk: vágás, élcsiszolás, fúrás, CNC megmunkálás, hőkezelés, hajlítás, festés, nyomtatás, felületkezelés - ezen munkafolyamatokat a legmodernebb berendezésekkel, magasan képzett kollégáink segítségével végezzük. Mindemellett mérnöki tervezési tevékenységet is folytatunk, és beépítést is vállalunk.

Amennyiben szeretne értesülni legfrissebb híreinkről vagy legújabb termékeinkről, kérjük, iratkozzon fel hírértesítőnkre.
Feliratkozom a hírértesítőre
Magyar Hospice Alapítvány Támogató 2022
Modern Mintaüzem Program
LOSZ céges tagság
Örökbe fogadok egy ovit
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.